چسب بلوک هبلکس چیست؟
چسب هبلکس به صورت پودری در کارخانه تولید شده است و در بستههای 25 کیلوگرمی بستهبندی میشود. استادکار برای پوشاندن فضای خالی بین بلوک هبلکس از مخلوط چسب پودری با آب (حدودا 6 تا 8 لیتر) استفاده میکند. البته بستهبندی 40 کیلوگرمی هم وجود دارد. مزایای چسب بلوک هبکلس
چسب بلوک هبلکس وزن سازه نهایی را بالا نمیبرد و نقش موثری در حفظ وزن ساختمان دارد. در گذشته برای پوشاندن فضای خالی بین ابعاد بلوک هبلکس، از ملات سیمانی استفاده میشد ولی امروزه چسب .پودری مخصوص روی کار آمده است. اصلیترین آیتمی که در صنعت ساخت و ساز و ساختمان سازی مورد توجه قرار گرفته است، سبکسازی ساختمان میباشد
استفاده از چسب هبلکس، مانع از افزایش وزن ساختمان میباشد و در عین تامین ایمنی مورد نیاز، فوقالعاده سبک میباشد. هر چند ملات سیمانی ایمنی ساختمان را حفظ میکند ولی وزن ساختمان را بالا میبرد. ملات سیمانی هزینه بالاتری را میطلبد ولی چسب پودری مخصوص انواع سایز بلوک هبلکس قیمت پایینتری دارد.
اگر قصد تعریف چسب هبلکس را داشته باشیم، میگوییم چسبی که به جای ملات سیمانی در دیوار چینی با بلوک هبلکس کاربرد دارد. چسب بلوک سیمانی نام دیگر این محصول میباشد که ماده اتصالدهنده چند منظوره میباشد. چسب بلوک سیمانی بر پایه پلیمر ساخته شده است.
چسب بلوک سیمانی یا همان چسب پودری بلوک هبلکس، اتصال قوی و بادوامی را بین ابعاد بلوک هبلکس و هر بلوک بتنی دیگری ایجاد میکند. اجرای دیوار چینی با بلوک هبلکس و استفاده از چسب پودری مخصوص، سرعت عملیات را بالا میبرد. این چسب از ترکیب سیمان، ماسه و مواد افزودنی چسبناک تولید شده که فقط کافی است یک لایه با ضخامت 3 میلی متر تا 5 میلی متر بر روی سطح بلوک هبلکس قرار بگیرد. در حالی که ضخامت ملات سیمانی میبایست حدود 18 میلی متر از سطح بلوک را بپوشاند.
بیشتر بدانید: بلوک هبلکس چیست؟
بررسی مزایای چسب هبلکس در صنعت ساختمان سازی
این چسب برای اتصال بلوک سیمانی، بلوک سبک، بلوک هبلکس، CLC، AAC و سایر بلوکهای سبک و بتنی کاربرد دارد. یکی از اصلیترین مزایای این چسب، اتصال ابعاد بلوک هبلکس به یکدیگر با استفاده از کمترین مقدار ممکن است. برخلاف آن که آمادهسازی ملات سیمانی زمانبر میباشد، آمادهسازی مخلوط چنین چسبی در زمان کوتاهی انجام میشود. از این رو، اجرای ساختمانسازی و ساخت و ساز در کوتاهترین زمان ممکن صورت میگیرد.
دیوار چینی با بلوک هبلکس
کمپانیهای مختلفی هستند که در زمینه تولید چسبهای صنعتی اعم از چسب پودری بلوک هبلکس فعالیت دارند، از این رو، در بازار چسب صنعتی با برندهای مختلفی وجود دارد. یکی دیگر از مزایای چسب بلوک هبلکس تمیز بودن فضا و محیط کاری میباشد.
استفاده از این چسب فوقالعاده ساده و آسان است و چون محیط را کثیف نمیکند، محل کار را همیشه منظم و تمیز نگه میدارد. ضایعات چسب صنعتی بسیار ناچیز و تقریبا نزدیک صفر میباشد. از مخلوط چسب بلوک هبلکس (همان چسب صنعتی) با آب در صنعت ساخت و ساز و ساختمانسازی جهت صافکاری و پر کردن ناصافی های سطح انواع بلوکهای سبک سیمانی و بتنی استفاده میشود. قیمت انواع چسب صنعتی برای ساخت و ساز مناسب میباشد.
بررسی ویژگی های چسب بلوک هبلکس
پیشتر اشاره کردیم که یکی از مزایای چسب بلوک هبلکس، چسبندگی فوقالعاده بالای این چسب صنعتی میباشد. لایه نازکی که ابعاد بلوک هبلکس را پوشش میدهد، در برابر فشار، مقاومت بالایی دارد. چسب پودری بلوک هبلکس از قبل آماده شده است و مواد اولیه با یکدیگر مخلوط شدهاند.
از این رو، به راحتی و سادگی میتوان از چسب صنعتی معرفی شده برای چسباندن بلوکها به یکدیگر استفاده کرد. پیشتر اشاره کردیم که ضخامت لایه چسب بلوک بتنی میبایست 3 تا 5 میلی متر باشد ولی ضخامت لایه ملات سیمانی باید 18 میلی متر باشد. استفاده از چسب پودری بلوک بتنی هبلکس به صرفهتر از ملات سیمانی است.
در زمان کوتاه، مقاومت کششی ایجاد شده در ابعاد بلوک هبلکس فوقالعاده بالا میباشد. یکی از مزایای چسب بلوک هبلکس، خاصیت ضد ترک بودن آن، است که ترک مفاصل ساختمانی را برطرف و ترمیم میکند. ناگفته نماند که چسب بلوک سیمانی یا همان چسب بلوک هبلکس عایق حرارت میباشد و درزگیر قابلی است.
بررسی چگونگی استفاده از چسب صنعتی
مرحله اول: آمادهسازی سطح بلوک هبلکس
در ابتدا باید سطح بلوک هبلکس به خوبی تمیز شود. منظور از تمیز شدن سطح بلوک بتنی و سیمانی، پاک کردن سطح بلوک هبلکس از هر گونه گرد و غبار، روغن و چربی میباشد. پایهای که روی آن چسب ریخته میشود، بایستی پخته شده باشد. قبل از آن که بر روی سطوح بلوک هبلکس چسبی ریخته شود، بایستی ترکها، سوراخها و حفره های موجود بر روی ابعاد بلوک هبلکس همگی اصلاح شوند و سپس چسب بر روی سطح ریخته میشود.
مرحله دوم: مخلوط کردن چسب با آب
چسب پودری بلوک هبلکس در بستههای 25 کیلوگرمی بستهبندی شده است که میبایست با 6 تا 8 لیتر آب مخلوط شود. چسب پودری بلوک هبلکس در بستههای 40 کیلوگرمی در بازار موجود میباشد و نسبت ترکیب چسب پودری با آب میبایست 20 درصد تا 30 درصد وزن چسب پودری میباشد.
یعنی برای بستههای 40 کیلوگرمی، 8 لیتر تا 12 لیتر آب لازم میباشد. آب مورد نیاز مخلوط چسبی باید تمیز و آشامیدنی باشد. برای آن که چسب به صورت یکدست و یکنواخت تولید شود، از همزن مکانیکی استفاده میشود. همزن مکانیکی، مخلوط چسب بلوک هبلکس را به خوبی ترکیب میکند. زمان آمادهسازی چسب پودری کوتاهتر از آمادهسازی ملات ماسه و سیمان میباشد.
نحوه استفاده از مخلوط چسب بلوک آماده شده
استادکار با استفاده از ماله مناسب، لایهای نازک به ضخامت 3 میلی متر تا 5 میلی متر را بر روی سطح سایز بلوک هبلکس میکشد. نحوهی کار استادکار به این صورت است که استادکار ابتدا دور تا دور بلوک اول را با چنین چسبی (با ضخامت یکسان) میپوشاند و سپس بلوک بعدی را قرار میدهد. این گونه فضای موجود بین بلوکها پوشیده میشود.
یکی از مزایای این چسب، مقاومت بالای لایهی نازک چسب میباشد. اگر چسب بیش از حد بین بلوکها ریخته شود، اضافهی چسب از بین بلوکها خارج میشود و میبایست استادکار سریعا اضافهی خارج شده را تمیز کند. عملیات تمیزکاری باید بر روی تمام بلوکهای هبلکس بتنی انجام شود. گاها برخی از افراد استفاده از چسب بلوک سیلندر را پیشنهاد میکنند ولی باید در جریان باشید که چسب سیلندر مناسب ترمیم آلومینیوم و سرسیلندر میباشد و کاربرد چندانی در ساخت و سازهای ساختمانی ندارد.
بررسی مقاومت فشاری بلوک سبک هبلکس
در سایر مقالهها راجب مزایای بلوک هبلکس صحبت شده است ولی در این مقاله قصد داریم راجب معایب بلوک هبلکس صحبت کنیم. بزرگترین و اصلیترین عیب بلوک هبلکس، ضعف این بلوکهای بتنی در مقاومت فشاری میباشد.
در اصل، بلوک هبلکس قادر به تحمل فشارهای جانبی نمیباشد و در برابر فشارهای جانبی که از سمت مصالح ساختمانی دیگر وارد میشود، مستحکم و پایدار نمیباشد. بلوک هبلکس در زمینه مقاومت فشاری هیچ گونه پایداری ندارد. از این رو، نمیتوان از بلوک هبلکس برای دیوار چینی دیوارهای باربر استفاده کرد و تنها کاربرد بلوک هبلکس در دیوارهای غیرباربر داخلی، خارجی و پیرامونی است.
گاها استادکار از چند ردیف بلوک هبلکس برای دیوار چینی استفاده میکند که این کار اصلا اصولی نیست. چرا که هزینه نهایی ساخت و ساز افزایش مییابد و از طرفی، فضای مفید ساختمان کاهش مییابد. دیوار چینی با ضخامت بالا یا چیدمان چند ردیف بلوک هبلکس، به هیچ عنوان پیشنهاد اصولی و اساسی نیست.
اتصال بلوک هبلکس به سازه های ساختمانی
یکی دیگر از معایب بلوک هبلکس در دیوار چینی با بلوک هبلکس، عدم اتصال مناسب بلوک بتنی به سازه میباشد. انعطاف پذیری و صلبیت این بلوک در مقایسه با پنلهای سه بعدی فوقالعاده پایین و کمتر میباشد. از این رو، اتصالپذیری ابعاد بلوک هبلکس با سازهها کمتر میباشد. متاسفانه نتیجه پایین آمدن مقاومت سازهی ساخته شده در برابر فشار و بار مصالح ساختمانی موجود، همین موضوع مطرح شده، میباشد.
بررسی هزینه نهایی پروژه با استفاده از بلوک و چسب هبلکس
هزینه خرید بلوک هبلکس برای پروژههای ساخت و ساز در صنعت ساختمانسازی فوق العاده بالا است. تقریبا میتوان ادعا کرد که قیمت بلوک هبلکس سه برابر سایر بلوک های بتنی سبک وزن میباشد. ولی با توجه به آن که استفاده از بلوک هبلکس برای چینش دیوارهای داخلی، خارجی و پیرامونی باعث کاهش میزان فولاد مصرفی میشود و نیاز پروژه به گچ و خاک را به صفر میرساند،
میتوان گفت هزینه نهایی پروژه کاهش مییابد. علت اصلی گران بودن بلوک هبلکس وجود عناصر معدنی از جمله سیلیس در ترکیبات آن است. استخراج و فرآیند تولید و آمادهسازی زمانبر و هزینهبر میباشد و موجب افزایش قیمت انواع بلوک هبلکس میشود.
تولید زمانبر متریال هبلکس
پیشتر اشاره کردیم که مواد اولیه بلوک هبلکس همگی معدنی هستند و استخراج میشوند. سیلیس و آلومینیوم به کار رفته در بلوک هبلکس طی فرآیند طولانی مدتی استخراج میشوند و برای بهرهبرداری آماده میشوند. از طرفی، ترکیب و مخلوط این مواد به منظور متخلخلسازی و قالب بندی بلوک هبلکس زمانبر میباشد.
عملیات اتوکلاو کیک هبلکس هم نیازمند زمان میباشد. بلوک های سبک در فرآیند تولید، هزینهبر و زمانبر هستند و نیازمند چندین نفر نیروی کار میباشد. ناگفته نماند که مزایای این بلوک به قدری مهم و ویژه هستند که معایب آن را پوشاندهاند و توجه بسیاری از سازندگان ساختمانی را به خود جلب کردهاند.
بلوک هبلکس دارای تنوع بالایی در ابعاد و سایز میباشد و خرید آن بایستی از مراکز معتبر صورت گیرد. برای راهنمایی بیشتر می توانید با مشاوران سیپورکس به شماره 02188780480 در ارتباط باشید.
- شنبه ۰۵ خرداد ۰۳ ۰۹:۵۹
- ۱۷ بازديد
- ۰ نظر