بلوک aac چیست؟
اگر تمایل به دانستن مصالح نوین ساختمانی باشید، حتما تا به حال اسم بلوک متخلخل به گوشتان خورده است. بلوک aac یا بلوک اتوکلاو شده مخفف عبارت “Autoclaved Aerated Concrete” به اسم بلوک متخلخل شناخته می شوند. این بلوک ها باتوجه به مقاومت فوق العاده و مزایای منحصربه فردی که دارند، به جای بلوک های سنتی مانند بلوک سیمانی، بتنی و آجر ها استفاده می شوند. از سیمان چه میدانید؟
بلوک AAC به دلیل وجود هوا در ساختار آن به نام “بتن های هوادهی اتوکلاو شده” هم شناخته می شوند. از بلوک سبک AAC سیپورکس به عنوان دیوار غیر باربر در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. در ایران بلوک AAC با نام های تجاری متفاوتی از قبیل سیپورکس، هبلکس، پرین، کیبکس و … عرضه می گردد.
شرکت سازه سبک آرسام دارنده برند رسمی سیپورکس بوده و این محصول را در نقاط مختلف کشور عرضه می نماید. در این مقاله تمامی آنچه باید دربارهی بلوک سبک AAC سیپورکس بدانید، همراه با مزایا و معایب آن آورده شده است.
مزایا و معایب بلوک سبک aac را بدانید
مزایای بلوک AAC به حدی زیاد است که جزو بهترین بلوک ساختمانی قرار گرفته که معایب بلوک AAC به چشم نمی آید. در ادامه به طور کامل و مجزا مزایای بلوک aac و معایب آن را شرح می دهیم.
مزایای بلوک AAC سیپورکس
بلوک سبک سیپورکس را میتوان یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی در دنیا دانست؛ چرا که مزایای آن میتواند هر مهندس ساختمان سازی را برای به کار بردن این نوع بلوک قانع کند. در اینجا مهم ترین مزایای بلوک سبک سیپورکس را برای شما مخاطب عزیز بیان میکنیم تا بیشتر با ویژگیهای این بلوک پرطرفدار و مرغوب آشنا شوید.
-
مقرون به صرفه بودن بلوک aac
یکی از دلایل مهمی که افراد و مهندسان ساختمان برای انتخاب بلوک درنطر دارند، بحث هزینه و قیمت آن است. این محصول هزینههای عملیاتی ساختمان را تا سقف 30 تا 40 درصد کاهش می دهد. به دلیل عدم استفاده از ملات ماسه سیمان بین بلوکها، در هزینه حمل و توزیع مصالح در طبقات ساختمان صرفه جویی می شود. عایق گرما بودن بلوک ها، از هدر رفتن انرژی تا 30 درصد جلوگیری می کند. کاهش بار مرده ساختمان کل هزینه های ساختمان را تا 5/2 درصد کاهش می دهد.
-
سبک بودن و کاهش مدت زمان اجرای کار
در نگاه اول شاید تهیه بلوک سبک سیپورکس هزینه بیشتری نسبت به دیگر مصالح به دنبال داشته باشد، اما باید نکاتی را در مورد این بلوک به شما بگوییم. این نوع بلوک به راحتی نصب میشود و زمان و نیروی کار کمتری برای استفاده از آن در ساخت و ساز نیاز است.
از سوی دیگر بلوک سبک سیپورکس به راحتی قابل برش است.توپر بودن و خراش پذیری آن، سهولت در نصب در و پنجره و عملیات برق کشی و سیم کشی ساختمان را به دنبال دارد. در نتیجه همه این موارد، باعث می شود تا دستمزد کارگران کاهش یابد و در مدت زمان کمتری کارهای اجرایی به اتمام برسد.
تاییدیه مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی و نتیجه آزمون آزمایشگاه آکوستیک و عایق حکایت از این دارند که: استفاده از بلوکهای سبک سیپورکس موجب کاهش چشمگیری در هزینه تاسیسات نیز میشوند.
-
کاهش وزن ساختمان با استفاده از بلوک aac
بلوک سبک سیپورکس وزن بسیار پایینی دارد و میزان مصرف آهنآلات، میلگرد و بتون در ساخت و ساز را نیز به کمترین حد ممکن میرساند. حذف گچ و خاک و ملات ماسه و سیمان در این بلوکها، موجب شده تا بار مرده ساختمان کاهش یابد.بنابراین مشخص است که استفاده از آن باعث کاهش وزن کلی ساختمان خواهد شد.
-
افزایش مقاومت ساختمان در برابر زلزله با بلوک سبک aac
سبکی مصالح موجب افزایش مقاومت مصالح میشود؛ بنابراین با استفاده از این بلوک سبک سیپورکس، میتوانید مقاومت ساختمان را در برابر زلزله افزایش دهید.
بیشتر بدانید: 10 نکته برای مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله
-
مقاومت در برابر جذب آب و رطوبت با بلوک سبک سیپورکس
از مهم ترین موارد در مزایا و معایب بلوک سبک aac مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت دانست. به دلیل این که بلوک سبک سیپورکس بسیار متخلخل است و منافذ زیادی دارد، شکافهای ریز و درزها به حداقل ممکن میرسند. همین مسئله موجب مقاومت بلوک سیپورکس در برابر نفوذ باران و رطوبت میشود. استفاده از این بلوک در مناطقی که باران زیاد می بارد به خصوص در شمال کشور بهترین گزینه برای ساختمان سازی است.
-
بلوک سبک عایق صدا
سر و صدای شهر مانند عبور وسایل نقلیه و عبور و مرور در خیابان، آرامش محیط داخلی ساختمانها را بر هم میزند. اما استفاده از بلوک سیپورکس به شما این اطمینان را میدهد که این آرامش هیچ وقت به هم نخورد. ساختار مولکولی و نحوه پخش حبابهای هوا باعث شده تا سیپورکس یکی از مصالح خوب ساختمان برای عایق سازی در برابر صدا باشد.
معایب بلوک سبک AAC
- با توجه به قیمت بلوک سبک AAC، هزینهی تهیه آنها نسبت به سایر بلوکها بیشتر است.
- در نهایت با کاهش یا حذف سایر هزینهها استفاده از بلوک سبک توجیه اقتصادی دارد. (هزینه کارگر، عایقسازی، حمل و نقل، صرفهجویی در زمان و… .)
- برای دیوارهای حمال و دیوار باربر نمیتوان از بلوکهای سیپورکس استفاده کرد.
- در صورتیکه پس از دیوارچینی، سطح دیوار را کاملا خیس نکنید از استحکام قسمتهای خشک کاسته خواهد شد.
- شنبه ۳۰ دی ۰۲ ۱۱:۳۴
- ۱۸ بازديد
- ۰ نظر